Lekker vet

15 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Hilversum

Dat olijfolie gezond is weten we inmiddels wel. Maar wat is olijfolie nou precies? Waar komt het vandaan? Wat kun je ermee en hoe herken je verschillen?

Door middel van een actuele presentatie en een proeverij geeft Gregor Christiaans inzicht in deze mooie wereld.
Maar ook de schimmige kant van dit mooie product wordt besproken. Fraude is aan de orde van de dag.

De proeverij wordt gegeven met de officiële door de EU goedgekeurde olijfolie proef formulieren.

Aan het einde van de cursus is de cursist op de hoogte van de meest actuele stand van zaken in de wereld van olijfolie.
Daarnaast kan de cursist onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie en kent hij/zij tevens de (basale) technieken/termen van het olijfolie proeven.

Afhankelijk van de groep worden gemiddeld 4 olijfoliën geproefd.

Start: 15 november 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur