Kinderboekenweek 2018 - Kom erbij!

3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is Milja Praagman.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslachten heen.

De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018.

Activiteiten in de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de bibliotheek Hilversum diverse activiteiten meemaken.
Op zaterdag 13 oktober is de theatervoorstelling “Held gezocht” door Theatergroep Heldhaftig.

Kinderboekenkrant

De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn.
Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard.

Haal de Kinderboekenkrant in de bibliotheek of boekwinkel!

Kinderboekenweekgeschenk

De eilandenruzie
is het Kinderboekenweekgeschenk 2018.

Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana.

Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Wat te denken van Milja Praagman die het prentenboek van de Kinderboekenweek schrijft en tekent? Geweldig toch!
Kinderen zullen smullen van Kom erbij.

Het prentenboek is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Kerntitels 2018

Deze kerntitels sluiten aan op het thema van de Kinderboekenweek 2018