Hoe lees ik?

16 november 2017, van 19:30 tot 21:30

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Literatuurkenner Lidewijde Paris is al 25 jaar actief in het boekenvak. Wij hebben haar uitgenodigd om haar enthousiasme voor het lezen met u te delen, naar aanleiding van haar boek: Hoe lees ik?

Haar doel: literatuur voor een breder publiek toegankelijk maken op een onderhoudende manier.
Wat is eigenlijk literatuur en hoe werkt het precies? Lidewijde Paris gidst de lezers van haar boek over de snelweg van de literatuur, inclusief alle sluipwegen zoals de poëtica en verborgen signalen die een auteur in zijn werk verstopt.

Op de flaptekst maakt Paris al duidelijk hoe haar route eruit zal zien:
‘Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit de eigen ervaringen en is op zoek naar eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen.’

Gonnie Biezeveld, recensent van de NBD, schrijft:
‘Lidewijde heeft dit uitermate inspirerende boek geschreven voor lezers en schrijvers, voor iedereen die zich met literatuur bezighoudt.
Het hele boek is doorspekt met vaak lange passages uit Nederlandse en buitenlandse literatuur, aan de hand waarvan ze haar eigen bevindingen illustreert. En die citaten maken je vaak ook nieuwsgierig naar de boeken waar ze uit komen.

Lezers, schrijvers, boekhandelaren, leraren: lees dit boek, praat erover en verrijk uzelf en anderen met (nog) meer kennis en plezier in het lezen.’
 

Prijs: €12,50
Voor leden €10,00