Festival Talks | Zonnestraal en de geheimen van het landschap

12 juli 2018, van 19:30 tot 22:00

Meer over Erfgoed Festival 2018

Zonnestraal bestaat dit jaar 90 jaar: een mooi moment om stil te staan bij haar groene geschiedenis.

In de serie “Festival Talks”, een samenwerking tussen bibliotheek Hilversum en Zonnestraal, kunt u op een drietal avonden luisteren naar een presentatie over Zonnestraal rondom een centraal thema.

Op donderdag 12 juli is het centrale thema “Landschap en Zonnestraal”.

Het draait deze avond om de ontstaansgeschiedenis van het landschap rondom Zonnestraal.
Het landgoed bevindt zich op de overgang van veen naar zand, van hoog naar laag terrein, van droge naar natte grond.
De veenwinning, bebossing, de Erfgooiers en de landgoederen en buitenhuizen van rijke Amsterdammers hebben een blijvende invloed gehad op hoe het landschap er nu uitziet.

Datum:
Donderdag 12 juli 2018
Tijd: 19:30 uur – 22:00 uur.
Locatie: Bibliotheektheater Bibliotheek Hilversum, ’s Gravelandseweg 55
Toegang: gratis