Dichten doe je zo - het vervolg

20 januari 2020, van 19:30 tot 22:00

een cursus poëzie schrijven voor volwassenen door Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum

Weer een paar stappen verder op het pad van de poëzie.

Als het gaat om het schrijven van gedichten valt er nog veel te ontdekken. Wat altijd terugkomt: beginnen vanuit het niets.

Wat inspireert je?
Welke vorm kies je?
Hoe ga je het gedicht opbouwen?
Hoe maak je het af?

Tijdens deze cursus krijg je de handvatten daarvoor aangereikt en leer je verschillende technieken, zodat je het dichten steeds beter beheerst. Na vijf lessen vol uitdagende opdrachten, krijg je de kans om je eigen werk voor te dragen in het intieme theater van de bibliotheek. Een keuze uit je gedichten wordt opgenomen in een speciale bundel die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen.

Dichten doe je zo is een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Hilversum en Globe, Centrum voor Kunst en Cultuur.
Docent is Robert Grijsen, voormalig stadsdichter van Hilversum, schrijver van theaterstukken en liedteksten, regisseur, dramadocent en voordrachtskunstenaar.

Globe

Data: Maandag 20 en 27 januari, 3, 10, 24 februari en 2 maart (presentatie) 2020
Tijd:
Locatie: