Creatief schrijven

18 oktober 2017, van 19:30 tot 21:30 | Elke 2 weken

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Docent: Hedwig van Lier

Iedereen schrijft wel eens.

Of het nu gaat om het schrijven van een brief, het bijhouden van een dagboek of het maken van een verslag. Schrijf je veel en graag, dan vraag je je misschien af of je misschien niet méér kan. Wil je ontdekken of je deze talenten hebt, dan is de cursus creatief schrijven misschien iets voor jou.

In deze basiscursus maak je kennis met zoveel mogelijk verschillende aspecten van het schrijven: hoe kom je aan ideeën? Wat maakt een tekst boeiend? Hoe bouw ik een verhaal op? Hoe zorg je dat je tekst een eigen stijl heeft? Hoe zet je levendige personages neer en wanneer gebruik je een dialoog?
Stap voor stap gaan we oefenen met de verschillende aspecten die bij een goed verhaal horen. We gaan in op stijl, plotopbouw, dialogen, woordgebruik en personages. Aan de hand van schrijfoefeningen tijdens de les en opdrachten die je thuis uitvoert, kun je je schrijftalent gaan ontdekken en ontwikkelen. Er wordt dus veel, héél veel geschreven. Daarnaast is er voldoende tijd voor feedback en overleg met de docent.

Aan het eind van de cursus is het de bedoeling dat je een beter inzicht hebt gekregen in jouw voorkeuren, jouw sterke- en zwakke punten en de manier waarop je met het schrijven verder wilt gaan. Voorkennis of vooropleiding is niet nodig, wel redelijke kennis van de Nederlandse taal.

Er wordt lesgegeven uit een uitgebreide cursusmap waarvan de kosten ongeveer 17,50 euro bedragen, te betalen aan de docente.
 

Cursus Creatief Schrijven
Start: 06-09-2017
Data: 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november,13 december 2017
Docent: Hedwig van Lier
Tijd: 8x woensdag 19:30 – 21:30 uur
Kosten: € 132,00; Voor bibliotheekleden € 127,00