Bouwen in de Bieb

6 oktober 2018, van 11:00 tot 15:30

Ben jij een echte bouwer of wil je de bouwer in jezelf ontdekken?

kom dan tijdens het weekend van de wetenschap naar de bibliotheek en bouw met allerlei verschillende materialen de mooiste bouwwerken.

• Op de jeugdafdeling kun je van losse onderdelen een reusachtige knikkerbaan maken. Geef je pasje af bij de informatiebalie en leen een balletje om je baan uit te testen.
  • Je kunt ook een brug gaan bouwen met hout en elastiekjes. Is jouw brug zo stevig dat je er 1, 2 of misschien zelfs wel 3 boeken op kan leggen?
  • Voor de kleinere kinderen hebben we uiteraard houten blokken om mee te bouwen. Daarnaast is er ook Kapla, dit zijn kleine plankjes die op elkaar, vlak op de kant of rechtop, gestapeld kunnen worden tot een constructie in de ruimte.

• Ontwerp je eigen licht- en luchthuis met papier en schaar. Deze activiteit is geschikt voor de wat grotere kinderen die van een uitdaging houden.

Kom dus op 6 oktober 2018 naar de bibliotheek en gebruik je fantasie en je bouwskills, laat je ideeën werkelijkheid worden.

Deze activiteit is goed te combineren met de Wauw, wat een gebouw! lezing. Voor meer informatie zie de andere activiteit.