De Italiaanse eenwording in de muziek en de schilderkunst: Giuseppe Verdi en Francesco Hayez

15 maart 2019, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheektheater Bibliotheek Hilversum

Lezing door Amicitalia

Aria's, koren en ouvertures van Giuseppe Verdi (1813-1901) horen bij de wereldwijde klassiekers van de opera muziek.

Veel minder bekend in het Buitenland is het werk van de Venetiaan Francesco Hayez (1791-1881), wellicht de meest getalenteerde en veelzijdige Italiaanse schilder van de 19e eeuw.
In een afwisseling van bombast en poëzie, groot drama en intimiteit, weten Verdi en Hayez een zeer persoonlijke stempel te drukken op de Italiaanse cultuur van hun eigen tijd: in verband met zowel het illustere verleden van kunstland Italië als de eigentijdse actualiteit van de strijd voor de eenwording van het Land.

www.amicitalia.nl