De man die achter de horizon keek

Voor VMBO - HAVO - VWO

Tijdens deze workshop maken de leerlingen kennis met Bas Jan Ader, zijn conceptuele kunst en zijn raadselachtige verdwijning.

Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een korte video in de stijl van conceptuele kunst/performance art in een zelf gekozen thema.

In de jeugddocumentaire De man die achter de horizon keek gaat filmmaker Martijn Blekendaal op zoek naar antwoorden.

Het resultaat is een wervelend, spannend en ontroerend filmessay voor jong en oud. Een rollercoaster over de kunst van het vallen en de angst om te falen; over slapstick en conceptuele kunst, over het vertellen van filmverhalen en over grenzen overschrijden. Maar bovenal een ode aan kunstenaar Bas Jan Ader.

Tijdens deze 2 uur durende workshop krijgen de leerlingen vooraf een korte presentatie met uitleg over conceptuele kunst.

Vervolgens kijken we in ons theater naar de film van Martijn Blekendaal over Bas Jan Ader.

Na het bekijken van de film gaan de leerlingen zelf aan de slag in kleine groepjes met het maken van een eigen korte video.

Deze video’s kunnen gebruikt worden voor een online presentatie of (indien er toestemming is van de ouders/verzorgers) gedeeld worden op social media. Uiteraard worden de resultaten ook met elkaar bekeken.

Deze workshop is een mooie combinatie van cultuureducatie, filmeducatie, mediawijsheid en media maken.

Kosten voor dit groepsbezoek: € 115,- Inclusief BTW

Duur: 2 uur

Inschrijven