Voorschools - Een mooi boekenaanbod

De boekenhoek

De taalvaardigheid en woordenschat van kinderen verbetert aanzienlijk, wanneer peuters toegang hebben tot een prettige leeshoek met vrolijke, grappige en mooie prentenboeken.

Bibliotheek Hilversum helpt bij het opzetten en onderhouden van een Boekenhoek door advies op maat over inrichting, sanering, samenstelling en aanvulling van de collectie.

advies : € 50,- per uur
screenen: € 35,- per uur
Aanschaf nieuwe boeken: € 35,- per 20 boeken
 

Themacollectie

Een projectcollectie dient ter ondersteuning bij het werken met thema’s, als aanvulling op het eigen materiaal. Een themacollectie bestaat uit tien tot twintig materialen, die worden uitgeleend voor zes weken.

NB: voor de thema’s seizoenen, Sint en Kerst raden wij aan een eigen kleine collectie aan te schaffen. Voor advies over geschikte titels kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie.

€ 10,- tot € 20,-
 

Verteltas Nationale Voorleesdagen

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen stelt Bibliotheek Hilversum een Verteltas samen, met daarin:

Het winnende prentenboek van het jaar en inspirerende lessuggesties met bijbehorende attributen.

Meer info: www.nationalevoorleesdagen.nl.

€ 29,50
 

50+ leest voor

waarschijnlijk wordt er dagelijks voorgelezen op uw KDV / PSZ. Wilt u vaker in het jaar bijzondere voorleesmomenten organiseren? Dan biedt het project 50+ leest voor daarvoor de gelegenheid.

Een vaste voorlezer komt zestien keer per jaar langs op uw locatie om de kinderen voor te lezen. De bibliotheek zorgt voor de werving en scholing van de voorlezers, een mooie collectie prentenboeken waaruit de voorlezers kunnen kiezen en een gezamenlijke evaluatie. U zorgt voor een rooster en voor begeleiding op de locatie.

Inschrijven uiterlijk 1 oktober 2019.

€ 75,- per voorlezer.