Alle kinderen in Hilversum mediawijs

Alle kinderen in Hilversum Mediawijs

Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs.

Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken. 

Feestweek met (gratis) workshops omtrent Media in vrijheid

De start van het initiatief wordt gevierd tijdens Dutch Media Week (3-11 oktober 2020) met een feestelijke week vol workshops rond het thema media in vrijheid.

Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens de feestweek waarin groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen gratis kunnen deelnemen aan één of meerdere workshops.

Mediawijzer Talkshow én pizza op 8 oktober

Hilversum Mediawijs streeft naar co-creatie om het aanbod op het gebied van mediawijsheid inzichtelijk te maken, te structureren en te verbeteren. Het mediacluster gaat daarom graag in gesprek met basisscholen.

Op donderdag 8 oktober wordt de Mediawijzer Talkshow georganiseerd. Daar wordt gesproken over welke rol mediawijsheid heeft in het onderwijs en hoe er vorm gegeven wordt aan mediawijsheid educatie.

Na afloop van de talkshow is er een pizza-buffet om met collega-leerkrachten en de experts van Mediacluster Hilversum na te praten. Meer info over het gehele programma volgt.