Basisonderwijs-media-maken-en-techniek

Creatief denken, samenwerken, problemen oplossen

De 21ste eeuwse vaardigheden worden stevig getraind in de programma's Media Maken, Techniek & Programmeren.

PROGRAMMA AANBOD MEDIA MAKEN & TECHNIEK

Bee - Bot

Groep 1 t/m 3

De Bee-Bot is een programmeerbare robot in de vorm van een bijtje. Door op de Bee-Bot richtingen te toetsen, programeer je de route die de Bee-Bot zal lopen.

Geleiding met Makey Makey

Groep 4 en 5

De Makey Makey is een apparaatje dat ervoor zorgt dat verschillende voorwerpen een toets (key) worden waarmee je de computer kunt bedienen: make a key.

Kraak de Code

Groep 4 en 5

Kinderen leren codes kraken, in deze volgende stap van programmeren wordt het logisch denken verder ontwikkeld. Alles begint met een unplugged les over computertaal.   

Skillslab

Groep 4 t/m 8

Wij komen langs met ons Skills-lab. De kinderen gaan aan de gang met verschillende apparaten en robot’s, o.a. Techniek set elektronica, Blue-bot, Ozobot en M-bot.
 

Knoppenvaardigheid

Groep 5 en 6

Met de tablet kunnen veel leerlingen al overweg. Maar hoe werken bv. Word en Powerpoint? Door op de computer een boekbespreking voor te bereiden, leren ze stap voor stap hoe alles werkt.

Basislessen programmeren

Groep 5 t/m 7
Leerlingen leren a.d.h.v. spelletjes programmeren met blokken, met algemene programmeer-concepten zoals lussen, variabelen en datastructuren.

Grunt en de Ultimaatjes

Groep 5 t/m 8

Bedenk een droomfiguur, 3D-print het en maak hiermee samen een klassententoonstelling! Kinderen ontwerpen onder begeleiding van de leerkrachteen te gek beest.

Basis-Scratch

Groep 6 t/m 8

Leerlingen maken games met Scratch, terwijl ze leren hoe ze op een nette manier programmeren met algemene programmeer-concepten zoals lussen, variabelen, datastructuren.

Doodle 3D

Groep 6 en 7

Leerlingen leren verschillende geometrische 2D en 3D vormen benoemen en gaan uitgebreid aan de slag met de kubus. Aan de hand van een werkboekje gaan ze stap voor stap door het programma.

Tangramlamp lasersnijden

Groep 7 en 8

Tangram is een oude Chinese puzzel. Lasersnijden is juist hypermodern. De leerlingen ontwerpen een lampje met een tangramfiguur en snijden het met de lasersnijder uit in karton.

Maak je eigen game

Groep 7 en 8

Hoe leuk is het om een spel te spelen wat je zelf ontworpen hebt of dat klasgenoten naar jouw zelf gemaakte animatie kijken. Met Scratch is dit allemaal mogelijk.

Workshop 3D printen

Groep 7 en 8

Hoe werkt een 3D printer en waar wordt hij tegenwoordig allemaal al voor gebruikt? Tijdens deze basis workshop 3D printen maken de jongeren kennis met de 3D printer en zijn mogelijkheden.

Programmeren met de Micro:bit

Groep 7 en 8

Programmeer je eigen idee!
Ga op avontuur met de mini-computer; de Micro:bit, een kleine krachtige computer waarmee je hele toffe dingen kunt doen.   

3D printen met Dudok

Groep 7 en 8

Veel openbare gebouwen in Hilversum zijn door de architect Dudok ontworpen. De geometrische vormen die Dudok gebruikte zijn zeer geschikt om mee te oefenen voor 3D tekenen op de computer.

Bouw je eigen website

Groep 7 en 8

Bijna iedereen gebruikt elke dag internet. Om filmpjes te kijken,  informatie te zoeken of online games te spelen. Maar hoe worden deze websites gemaakt. Dat leren de leerlingen met de lessen uit dit lespakket.

De leerlijn Programmeren voor het Basisonderwijs

Kinderen ontdekken wiskunde, abstracte begrippen en taalconcepten met behulp van computers op een andere manier.
 

Belangrijkste voorwaarden

  • Inschrijven: minimaal twee weken vóór de gewenste datum
  • Verhinderd: graag zo spoedig mogelijk melden bij de afdeling educatie
  • Voor een bezoek dat minder dan 24 uur voor aanvang is afgezegd, worden de kosten in rekening gebracht
  • Prijzen zijn inclusief BTW. Voor groepsbezoeken, workshops en overige activiteiten geldt een BTW-percentage van 21%. Voor collecties geldt een BTW-percentage van 9%.
  • 3x per jaar ontvangt de school een factuur over de afgelopen periode.
  • Het is mogelijk om de cultuursubsidie van de gemeente (CMK) te besteden voor de betaling van de factuur.
     

Evaluatieformulier

Wij willen graag van u weten hoe u onze activiteiten ervaren heeft. Wij verzoeken u vriendelijk om dit formulier in te vullen.

Naar het Evaluatieformulier