Lab out of the Box leskist voor het primair onderwijs

Wil jij graag lessen verzorgen rond digitale geletterdheid, maar heeft jouw school hier de materialen of het budget niet voor? Of heb je geen tijd om zelf lessen te bedenken? Dan is de Lab out of the Box ‘Media voor kleintjes’ leskist iets voor jou! Kinderen van 3 tot 7 jaar maken spelenderwijs kennis met verschillende soorten media aan de hand van een boek, zoals ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en ‘Kikker en het avontuur’.

21e eeuwse vaardigheden
In deze tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen, werken scholen steeds vaker aan de 21e eeuwse vaardigheden van hun leerlingen, met name aan de ontwikkeling van hun digitale vaardigheden. Bibliotheken ondersteunen scholen hierbij door de inzet van de Lab out of the Box leskist.
 

Kant-en-klare lessen
Met behulp van deze leskist verzorg je als leerkracht kant-en-klare lessen over digitale geletterdheid. De kist bevat de benodigde materialen om een complete les te verzorgen: (elektronische) leermiddelen, lesbrieven, werkbladen, materialen zoals stiften en papier en eventueel bijpassende boeken. De kist is heel volledig en kan daardoor 'out of the box' gebruikt worden.
 

Wil je de “Media voor de kleintjes” leskist reserveren?

De kist is voor scholen kosteloos te leen. Reserveer deze leskist tijdig via dit aanvraagformulier.

De leskist is beschikbaar in de periode van dinsdag 30 maart tot en met vrijdag 23 april.

Het is mogelijk om bij deze leskist ook een medewerker van Bibliotheek Hilversum in te huren, neem voor meer informatie daarover contact op met educatie@bibliotheekhilversum.nl